30/11/2020

Nous recursos interpretatius amb la dolçaina.

Share on facebook
Share on twitter
Aquest estiu l’amic, company de feina i compositor Ferran Campos em va comentar que estava realitzant el seu TFM (Treball Final de Maser) del màster d’investigació musical sobre els “NOUS RECURSOS INTERPRETATIUS DE LA DOLÇAINA”, i ens va demanar a Pau Valdés Colomina i a mi ajuda a l’hora de jerarquitzar-los i deixar un petit enregistrament de cadascun.
 
Alguns recursos, ja coneguts, simplement ens vam limitar a deixar-los registrats i redactats, mentre que altres, de nous, els vam buscar / “inventar” experimentant amb tota mena de medis, ja bé amb membranes, reverberacions harmòniques, delay’s naturals, etc.
La finalitat del treball de Ferran era crear una espècie de guia de consulta sobre alguns dels recursos interpretatius més interessants, propis (o no) i característics que té l’instrument, de cara a l’aprofitament de compositors que estiguen interessats a escriure per a dolçaina.
 
Així que, començaré una sèrie de publicacions en els que us mostraré alguns dels recursos que vam enregistrar, i us explicaré quines són les condicions més adients per a aprofitar-los tant compositiva com interpretativament.
 
M’agradaria que tothom comentara/compartira la opinió/critica/experiència sobre els recursos, si us semblen interessants, ja bé per tal d’ampliar informació o per qualsevol altre motiu.
Vos avance tres fotos d’alguns dels vora 20 recursos que vam enregistrar i que aviat us compartiré.