BIOGRAFIA

DAVID VALERA RUIZ

David Valera Ruiz naix el 26 d’agost de 1996 a Petrer (Alacant).

Des del 2018 treballa amb l’editorial GTEMusical on té editades pràcticament totes les seues obres.

Formació:

Comença els seus estudis musicals amb la dolçaina a l’edat de 7 anys a l’Escola de Música Tradicional El Terròs de Petrer amb el professor Eliseu Garcia i Ripoll. Amb 11 anys s’inicia en els estudis d’oboé en el Conservatori Professional Ana Maria Sánchez d’Elda, i amb 17 comença a estudiar harmonia moderna amb Raúl Ramírez a l’escola Queros d’Elda.

Amb 19 anys finalitza el Batxillerat Artístic i seguidament inicia els seus estudis superiors de música a la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en l’especialitat d’Interpretació de Dolçaina, a Barcelona finalitzant els seus estudis obtenint Matrícula d’Honor.

Paral·lelament, estudia direcció amb el prestigiós mestre José Rafael Pascual Vilaplana a Otos (València) i Manolo Mondejar (Elda); i composició amb els mestres Albert Guinovart, Arnau Bataller, Manel Ribera i Saül Gómez.

Ha realitzat cursos de perfeccionament de direcció de banda, interpretació, notació musical i composició amb mestres de gran prestigi com Philip Sparke, Oscar Navarro, José Alberto Pina, Juan Carlos Sempere Bomboí, Pau Puig i Olives, etc.

Compositor:

Com a compositor ha rebut encàrrecs per a banda, sobretot per a “música festera” de Moros i Cristians; per a grups de múusica tradicional, per a de quartets, o fins i tot combos de música moderna.

 

Intèrpret:

Forma part de la Colla de la Federació Valenciana des dels seus inicis en 2016. També és membre de diferents formacions com a Tambor Bacano, Kantal, Dolçaines al Vent, etc.
Va ser membre fundador del grup de rock Gatxamiga pa 15 on va fer concerts per Catalunya, i sobretot, del País Valencià. Amb aquesta formació va gravar un CD en 2015: Gatxamiga pa 15.
A més, també ha gravat diferents discos amb La Colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (CFVDiT) (2018), la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer (2010), i amb el grup Gatxamiga pa 15 (2015).

Va ser pioner al novembre de 2018 en l’enregistrament d’un videoclip amb formació: dolçaina i piano, amb la seua obra Terra i Somnis, acompanyat per el pianista Adrián Ferrer, gravada en el estudi d’enregistrament d’ESMUC pel sonólogo Adrià Serrà Xalet, i filmada per Àngel Pèrez Ortega.

Direcció:

En 2019 va guanyar una Menció d’Honor en el V Concurs de Direcció de Bandes de Coría del Riu (Sevilla).

Actualment treballa en:
– Dirigint a la colla Els Amuntegats de Sant Joan d’Alacant.
– Escola de música AdLibitum a València.
– Escola de música tradicional Bassa La Vila de Biar.
– Realitzant encàrrecs de composició.